• Новости
  • Настани

еТвининг работилница во СОУ „Љупчо Сантов“ -Кочани

Четврток, 17 мај 2018 година

РАБОТНА СРЕДБА ЗА ЕТВИНИНГ ПЛАТФОРМАТА

 

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во соработка со СОУ „Љупчо Сантов“ - Кочани и неговата еТвининг амбасадорка, г-ѓа Весна Кушевска, на 16 мај одржа работна средба за еТвининг платформата во истоименото училиште.
На средбата присуствуваа 31 претставник од СОУ „Љупчо Сантов“, како и од соседни училишта и од градинки од Општина Кочани.
Целта на одржување на работната средба беше запознавање на наставниците со еТвиниг платформата и можностите кои истата ги нуди за наставниците и за учениците.
Настанот беше проследен и од локалните медиуми.
Во прилог е линкот од ТВ „Канал 8“ Кочани.
http://www.kanal8.mk/index.php/mk/5289-e-tvinig-prezentacija

Повик за поднесување на пријави за eTвининг ознака за квалитет

Ознаката за квалитет е признание за учесниците на eTвининг порталот за нивното учествување во eTвининг проектите. Ознаката за квалитет представува јавно признание и поттик како за училиштето така и за учениците. Покрај тоа, ознаката за квалитет е еден од предусловите за добивање европска ознака за квалитет, кој понатака овозможува конкурирање за eTвининг европските награди.

09 Мај - Ден на еТвининг

09 Maj 2018 - Ден на еТвининг

Дел од училиштата и градините низ Македонија го одбележаа 9 мај денот на еТвииниг и воедно денот на Европа, преку оранизирање на еТвининг работилници во своите матични институции. Голема благодарност до нашите еТвининг амбасадори и наставници еТвинери кои со својата заложба допринесоа да го прославиме овој ден!

eТвининг Schoolovision

Соединувањето на децата од Европа и пошироко со помош на песната и нејзиниот универзален јазик е можност што ја дава Schoolovision преку проектот eTwinning . По моделот за натпревар за песна на Евровизија, повторно едно училиште од земјата ќе има можност да учествува со тоа што ќе сними и прати песна по слободен избор. Во исто време ова е можност сите учесници во проектот да ги гледат песните и на другите земји кои учествуват. Потоа според пропозициите на натпреварот, секоја земја ќе треба да гласа за песните кои им оставиле најсилен впечаток, а се разбира гласањето за својата песне не е дозволено. Schoolovision е добитник на меѓународни и национални признанија за квалитет од покровителство на eTwinning .
Оваа година е десетгодишен јубилеј од забавно и распеано партнерство како дел и проект на eTwinning . Овој проект всушност е најдолг во своето опстојување во рамките на оваа програма. Нашата замја како учесничка се јавува втор пат. Лани, нашиот претставник го освои шестото место во конкуренција од 32 земји учеснички. Охрабрени од минатогодишниот успех годинава испраќаме песна со силна општочовечка порака. Се надеваме дека Европа ќе го препознае квалитетот и ќе победи најдобриот. Јазикот на музиката е универзален и ги соединува сите убави работи заедно. Среќно за тимот на ООУ „ПЕТАР ПОП АРСОВ“-СКОПЈЕ и нашата еТвининг амбасадорка Олгица Бајалџиева!

https://www.youtube.com/watch?v=2eXyENu4IMk

May 2018

There are no events for this month.

Пронјадете информации на 22 Европски јазици на Европскиот портал:

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net