• Новости
  • Настани

Инфо ден за Еразмус+ и еТвининг во Општина Кочани

На ден 24.11.2017 во општина Кочани се оддржа инфо ден за акциите на Еразмус + и за интернет платформата еТвининг и придобивките од истата. На настанот присуствуваа 30 представници од  околните основни и средни училишта како и представници на општината.

Работен состанок за еТвининг

На 18.09.2017 во просториите на Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност беше одржан работен состанок за еТвининг. На работниот состанок покрај еТвининг координаторот Мила Протугер Анастасова, беа присутни и Гордана Јанакиевска ИКТ советник при бирото за развој на образование и воедно наш еТвининг соработник како и дел од еТвининг амбасадорите.

Состанок на македонскиот НСП со Бирото за развој на образованието

На 12.09.2017 година беше одржана работна средба во просториите на Бирото за развој на образование( БРО ). На работниот состанок покрај еТвининг координаторот Мила Протугер Анастасова беше присутен и директорот на БРО Ризван Бела како и Гордана Јанакиевска ИКТ советник при бирото и воедно наш еТвининг соработник.

Повик за избор на двајца еТвининг амбасадори за eТвининг конференција во Св Жулиан-Малта

06 Септември 2017год.

Врз основа на Решение  бр. 20-827/2 од 06.09.2017, донесена од В.Д Директорот, Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност објавува:

ЈАВЕН ПОВИК

за ибор на двајца (2) еТвининг амбасадори за eТвининг конференција во Св Жулиан-Малта 26-28 октомври 2017г

tl_files/images/etw-live.jpgВо согласност со работната програма за 2017г. Националната агенција за европски образовни програми има предвидено учество на двајца (2)еТвининг амбасадори за eТвининг годишна конференција во Св Жулиан-Малта 26-28 октомври 2017г,.Конференцијата е наменета за наставници од сите наставни предмети кои се заинтересирани за учење на нови методологии .Износот на котизацијата и патните трошоци ги покрива Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Работен јазик на настанот ќе биде англиски.

December 2017

There are no events for this month.

Пронјадете информации на 22 Европски јазици на Европскиот портал:

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net