Новости

Година на културно наследство

Како што знаете оваа година е посветена на темата „Културно наследство“, со таа цел, Европската Комисија  ве охрабрува да правите еТвининг проекти на оваа тема, а за истиот може да аплицирате за ознака за културно наследство и да добиете награда. За повеќе информации и можности кои ги нуди ЕК на оваа тема може да погледнете на следниов линк

https://europa.eu/cultural-heritage/

Повеќе

Проекти номинирани за еТвининг награди

Следните проекти од Република Македонија се номинирани од страна на Централниот Сервис за Поддршка за еТвининг награди. Резултатите ќе бидат објавени околу 1 март.

Повеќе

Самоевалуација за компетенции и напредок

Разберете го развојот на вашите компетенции и прогрес преку структуирани еТвининг активности!

Пријавете се на https://metp.etwinning.net со вашето корисничко име и лозинка за eTwinning и пополнете го прашалникот за самопроценка. Ќе дознаете за вашето ниво на педагошка, дигитална и колаборативна компетенција.

Повеќе

Промотивен настан за еТвининг, Европас и Еврогајденс во ООУ Ѓорче Петров

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски присуствуваше на презентација за Еразмус+ Програмата за европските мрежи Европас, Еврогајденс и еТвининг организирана во ООУ “Ѓорче Петров”.

Повеќе

Промоција на еТвининг во рамките на Валоризационата конференција на НА

На 18.12.2017 се оддржа валоризационата конференција на Еразмус плус каде еТвининг амбасадорката Елена Блажевска имаше представување на  оваа интернет платформа и можонстите што таа ги нуди на наставниците и учениците.

Повеќе

Апликацијата за еТвининг училиште

Почитувани eТвинери!
Со задоволство ве известувам дека првата фаза од еТвининг апликацијата за училиште започнува во понеделник, 18 декември. Оние еТвиниг наставници во своите училишта кои ги исполнуваат критериумите, наведени подоле,ќе добијат автоматски е-меил за аплицирање за еТвининг училиште.

Повеќе

Инфо ден за Еразмус+ и еТвининг во Општина Кочани

На ден 24.11.2017 во општина Кочани се оддржа инфо ден за акциите на Еразмус + и за интернет платформата еТвининг и придобивките од истата. На настанот присуствуваа 30 представници од  околните основни и средни училишта како и представници на општината.

Повеќе

Пронјадете информации на 22 Европски јазици на Европскиот портал:

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net