Новости

Вебинар: Употребата на дигитално раскажување приказни како поддршка на наставата и учењето

tl_files/images/LearningEvents/digitalstories.jpgТема “Употребата на дигитално раскажување приказни како поддршка на наставата и учењето”

ЕкспертБернард Робин, Професор за учење, дизајн и технологија на Универзитетот во Хјустон (САД)

Кога: 22 март 2016, вторник во 19.00 часот

Линк за регистрација: http://goo.gl/forms/zUjGsu7GyJ
Опис: Во образованието, дигиталните приказни често се креирани од самиот наставник како начин да им се презентира нов материјал на учениците.

Повеќе

Пријавување за учество на eTwinning Learning Events

tl_files/images/LearningEvents/le-1.png

Постапката за пријавување и учество на Learning Events (Настани за учење) на еТвининг платформата е поедноставена. Learning Lab е сега инкорпорирана во платформата eTwinning Life, па увид во настаните што се на располагање може да се добие преку новиот изборник PROFESSIONAL DEVELOPMENT што се наоѓаа на крајната десна страна од главниот изборник...

 

 

 

Повеќе

Новата платформа eTwinning Life е во функција

tl_files/images/Copy-etw-live.jpg

Централниот сервис за поддршка на акцијата еТвининг ја пушти во употреба новата еТвининг платформа eTwinning Life која што се карактеризира со комплетно редизајнирана персонална секција за еТвинерите базирана на технологијата од социјалните онлајн мрежи, нудејќи со тоа и нови напредни алатки, лесно употребливи за размена на информации и споределување со колегите на платформата.

Повеќе

Листа на онлајн Настани за учење за есента 2015

tl_files/images/logo_eTw.png

Централниот сервис за поддршка ја има објавено листата на сите онлајн настани за учење преку платформата Learning Lab на следниот линк http://learninglab.etwinning.net/web/guest/learning-events. Ве молиме, доколку сте заинтересирани за овие обуки да аплицирајте преку вашиот десктоп на платформата etwinning.net. Доделувањето на пристап за обука се бази на квоти според земјата во која што е регистрирано училиштето.

Повеќе

еТвининг работилница за професионален развој во Германија (Фрајбург), 07-09 ноември 2013

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност резервира пет (5) места на еТвининг – Работилница за професионален развој во Германија (Фрајбург) од 07 до 09 ноември 2013 година. Организатор на настанот е Kultusministerkonferenz Pädagogischer Austauschdienst (Nationale Agentur für EU-Programme im Schulbereich - http://www.etwinning.de/kontakt.html). Темата на настанот е „Europäische Partnerschaftsprojekte im Kindergarten und in der Grundschule: Mit Neugierde miteinander lernen“.

Повеќе

еТвининг работилница за професионален развој во Франција (Тулон), 08-11 октомври 2013

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност резервира девет (9) места на еТвининг – Работилница за професионален развој во Франција (Тулон) од 08 до 11 октомври 2013 година. Организатор на настанот е Академијата Ница (http://www2.ac-nice.fr/).

Повеќе

Пронјадете информации на 22 Европски јазици на Европскиот портал:

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net