Новости

5 години еТвининг

5 мај 2010 година е денот кога ќе биде одбележан јубилејот Пет години еТвининг. Петтиот роденден на еТвининг ќе биде одбележан со пригодни манифестации на европско ниво

Повеќе

еТвининг во ОУ Христијан Тодоровски Карпош од Скопје

Запознавањето со Програмата за доживотно учење претставуваше големо задоволство за сите вработени во ОУ Христијан Тодоровски Карпош од Скопје. Иницијалната презентација на Програмата за доживотно учење побуди силен интерес кај наставниците за континуирана соработка со европските училишта.

Повеќе

еТвининг во ОУ Страшо Пинџур Неготино

Основното училиште Страшо Пинџур од Неготино од мај 2009 работи на проекти на порталот etwinning.net. Вклучено е во над 20 проекти и има остварено контакти со многу европски училишта...

Повеќе

Европската еТвининг Конференција, Севиља - 05 -07 февруари 2010

Од 05 до 07 февруари 2010 година во Севиља, Кралството Шпанија, се одржa Годишната еТвининг Конференција со учество на преку 600 гости - наставници од цела Европа,...

Повеќе

Најнова книга за еТвининг

Во текот на Декември 2009 година во издание на Јуропеан Скулнет (European Schoolnet), Централниот сервис за поддршка на акцијата еТвининг, од печат излезе новата книга за еТвининг акцијата, еТвининг 2.0: Градење на заедница на училиштата.

Повеќе

Регионална еТвининг работилница - 04-06 ноември, ИНСБРУК, Австрија

Од 04 до 06 ноември 2009 година во Инсбрук, Австрија, се одржа регинална еТвининг работилница со учество на претставници од Австрија, Македонија, Ирска, Унгарија и Норвешка. Покрај Националниот сервис за подршка, Македонија ја претставуваа и двајца учесници од СУГС Боро Петрушевски Скопје и СОУ Таки Даскало Битола. 

Повеќе

Пронјадете информации на 22 Европски јазици на Европскиот портал:

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net