• Новости
  • Настани

ЈАВЕН ПОВИК за избор на двајца (2) еТвининг амбасадори за еТвининг работилница за професионален развој

Врз основа на Решение  бр. 20-384/2 од 20.03.2018, донесенo од  Директорката, Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност објавува  ЈАВЕН ПОВИК за избор на двајца (2) еТвининг амбасадори за еТвининг  работилница за професионален развој, наменета за амбасадори почетници во Белград-Србија 04-06 јуни 2018г.Во согласност со работната програма за 2017-18г. Националната агенција за европски образовнипрограми има предвидено учество на двајца (2)еТвининг амбасадори  на работилница за професионален развој, наменета за еТвининг амбасадори почетници во Белград-Србија во периодот од 04-06 јуни 2018г.Износот на котизацијата и патните трошоци ги покрива Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Работен јазик на настанот ќе биде англиски.

PDW за вештини од 21 век - во комбинација со Дански Образовен Фестивал 2018,Данска, Копенхаген 6-8 март 2018 година

Овој настан во Копенхаген, се фокусираше на тоа како наставниците можат да ги учат учениците од 21-от век на начин кој ги комбинира теоријата и практиката и можностите за развивање на дидактички пристап кој ги комбинира двете учење врз основа на предметите и потребите за 21-та вештини. Настанот беше фузиран Дански Образовен Фестивал 2018 и го следешенационалниот натпревар: ДМ во дигиталните вештини 1. Целокупната тема беше наречена "CRAFT" = "Креирање навистина напредни идни мислители".

европски еТвининг награди за 2017

На линковите подоле можете да ги погледнете наградените еТвининг проекти за 2017 година кои беа представени на годишната конференција во Малта септември 2017. Трите победнички проекти за 2017 година се: "Во чекорите на Дарвин", "Мигранти и бегалци" и "Игрите на ЕУ 2015-2016".

https://www.youtube.com/watch?v=fSDnBlYIW1w&index=2&list=PLIktD7Jqy0HyvnU_qRHskwUl8RKWE306m

https://www.youtube.com/watch?v=yN2GM2AI-ME&list=PLIktD7Jqy0HyvnU_qRHskwUl8RKWE306m&index=3

https://www.youtube.com/watch?v=4q3diD6-Px8&list=PLIktD7Jqy0HyvnU_qRHskwUl8RKWE306m

Успешни приказни: Учество во eTwinning КУРС ЗА ONLINE МОДЕРАТОРИ

Успешна приказна на нашата еТвининг амбасадорка  Спасија Нешкоска Цуцулеска за онлајн курсот за амбасадори

http://na.org.mk/index.php/mk/novosti-detalna/items/uspeshni-prikazni-uchestvo-vo-etwinning-kurs-za-online-moderatori.html

 

April 2018

2018-04-03 (Tuesday)

Презентација на еТвининг во општина Струмица

На 30.03.2018 година се одржа обука за европските образовни мрежи еТвининг и Европас во општина Струмица. На истата присуствуваа 86 представници од градинки основни и средни училишта во општина Струмица.Целта на одржување на овие обуки е запознавање со еврсопките образовни мрежи, за што служат истите и какви се можности нудат истите.

Пронјадете информации на 22 Европски јазици на Европскиот портал:

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net