Тековни проекти

Кулинарски журнал

Број 16605
Раководител Проф. Ирина Иванова
Училиште 11-ти Октомври - Центар
Назив Кулинарски журнал
Опис

Виртуелна тура во партнерските земји за да се креира кулинарски журнал.

Регистриран на 2009-08-31
Возрасна група 10 - 15
Предмети
Користени алатки Чат, електронска пошта, апликациски софтвер – презентации, видео, цртање, текст процесор; Веб публикување
Цели

Знаење на партнерите и запознавање со типичните јадења. Комуникација помеѓу учениците на англиски јазик. Врски помеѓу објектите при обуката.

Работни процеси и активности

1. претставување на партнерите2. презентирање на различни јадења 3. креирање на кулинарски журнал 4. креирање на блог проект 5. креирање на зборник (индекс на термини) на проектот;

Очекувани резултати

креирање на брошура

Статус

Пронјадете информации на 22 Европски јазици на Европскиот портал:

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net

Што е ознаката за квалитет?
Како да се добие?

www.etwinning.net